Gallery Building Design | طرح و بازسازی ساختمان گالری

Location : Karimkhan st., Tehran, IR
Area : 345 sqm / Built Area : 220 sqm
Program : Gallery Space and Café with court yard Status Completed
Execution Date  : 2018.02 – 2018.09
Service Design, Renovation and Construction Management Partners in Charge
Partners in Charge : S. Keyhani, M. Niqui
Studio Team : N. Rashid, O. Shahnaee 
Client : Ag Gallery
Photography : Deed Studio, A. Zanjani


درباره پروژه

ساختمان محل پروژه، ساختماني آجري با ملات کاهگل و سقفي با تيرهای تنه درختي در دو طبقه متعلق به سالهاي – دوره پهلوي اول – در خيابان آبان واقع شده است. پيش از شروع به بازسازي ساختمان براي مدتها استفاده مسکوني خود را از دست داده بود و در حالت فرسوده و مستهلک با استفاده به عنوان فضای انتشارات و انبار به زندگي ادامه مي داد.ـ

در طبقه اول براي تغيير لي اوت، با برداشتن عده اي از ديوارهاي غير باربر داخلي و مداخله کمينه از لحاظ ساخت وساز، پلان مسکوني براي استفاده به عنوان فضاي کافه مناسب سازي شد. مسئله اصلي تعريف فضاهاي ارتباطي و تعريف کيفيت اتاق ها و آشپزخانه براي کافه و سرويس براي کل مجموعه بود. فضاي ورود به حياط قبل از اتاق شرقي با گشايش تمامي در ها به آن مانند يک فضاي لابي و قلب ارتباطي مجموعه در نظر گرفته شد. سرويس عمومي با گشايش به اين سمت در قسمت شمالي فضايي براي تعبيه ي محل کار آشپزخانه آماده کرد. در همجواري فضاي کافه دو اتاق اين طبقه به فروشگاه کتاب و ديگري به فضايي ديدار وي. آي. پي. اختصاص يافت.ـ

در طبقه دوم، با‌ ريختن پوشش گچي و مشاهده وضعيت سقف، مسئله اصلي بازسازي به پايدارسازي سازه ايِ شاکله ي ساختمان تبديل شد. سقف لته کوب شده و متشکل از تنه هاي صنوبر و پوشش پوشال و خاک بدون داشتن اتصال مستحکم به ديوارها با توجه به ملات سست  ديوارها، سازه اي غير مطمئن براي زندگي ثانويه ساختمان به نظر مي رسيد.ـ

با در نظر گرفتن ساختار سازه اي مشبک چوبي پروفيل هاي 10در10 (سانتيمتر) در طبقه فوقاني و ترکيب و درگير کردن آن به واسطه ملات با ساختار ديوارها،  علاوه بر حفظ و مقاوم سازي سقف، شبکه اي يکپارچه و متصل به معماري اصلي ساختمان به وجود آمد، اين شبکه چوبي سازه اي با حضور در فصول مرزي، محل تلاقي سقف/ديوار و محل تلاقي کف/ديوار مانند يک قفس در مجتمع کردن ساختار سالخورده ي ساختمان نقش اساسي ايفا مي کند. به طرزي که اين مشبک با اتصال خشک و با ملات به ديوارها مانع از رانش سازه در جهات مختلف مي شود.ـ

با برداشتن درها طبقه دوم و سعي در حذف المانهاي ساختماني با رنگ سفيد اين طبقه به طبقه اي يکپارچه با حرکت فضايي سيال براي نمايش آثار آماده شد. با در نظر گرفتن بازشوهاي جديد و فلزي در جداره داخلي جرز ديوارهاي باربر، و ماندگاري بازشوهاي قديمي چوبي در حد بيروني جرز ديوار، سيستم بازشوهاي ساختمان تبديل به مکانيزمي دو پوسته براي کاهش تبادل و اطلاف حرارت شد. در تمامي مراحل پروژه با استفاده از مصالح ساده ي چوب فلز و مصالح بنايي سعي در امتداد شيوه ساخت اوليه ساخت بنا به صورت بنايي و ايجاد هماهنگي با معماري بنايي اوليه ساختمان بود.ـ

حياط ساختمان با تمهيداتي مانند زنده کردن حوض معاصر سازي شد.  حوض به نحوي تعبيه شده که سطح فضا براي انجام گردهمايي ها و برنامه هاي رو حوضي مقدورباشد. همينطور فضاي پارکينگ به صفه اي براي نشيمن تبديل شد.  يک سقف سايه انداز براي جدا کردن حياط از شلوغي و سر و صداي شهري همچنين محصوريت فضا و مقاومت در برابر آفتاب در نظر گرفته شد.ـ


Publisher’s House and Platform | ساختمان نشر بن گاه

Location : Zahir-o-leslam, 6th District, Tehran
Site Area : 260 sqm / Built Area: ~365 sqm
Program : multifunctional spaces, exhibition area and green house
Services : Consultant, Programming and Planning, 1st Phase Design, 2nd Phase and Execution Preparation
Client: Bongah Publisher
Partner in Charges : M. Niqui
Design Period: 98.12-99.02
Construction : 99.01-99.05


درباره پروژه

این پروژه تبدیل یک ساختمان مسکونی در مرکز تهران به پلترفرم نشر و هنر برای یک ناشر مستقل بود. زمینه مسکونی پروژه و بافت پروژه به شدت انجام بازسازی های بالای 50 درصد را محدود می کرد. استراتژی مداخله در مناسب سازی پلان طبقات در تامین کابریهای مد نظر و تعبیه دیافراگم نما تطبیق با کاربری جدید ساختمان بود.ـ

در این ساختمان از ایده های پایداری برای استفاده از آب خاکستری جهت تامین آب آبیاری گیاهان واقع در گلخانه پشت بام پروژه شد. در بام گلخانه ای در نظر گرفته شد که آب مورد نیاز آن از گردش آب خاکستری دفعی شبکه ساختمان تامین می شود. ـ

طبقات به ترتیب به فضای کافه و انتقاب و اجتماع با قابلیت نمایش و پروجکشن در زیر زمین تبدیل شده، همکف مجموعه یک پلتفرم باز برای ایجاد رویدادهای عمومی و فضای گالری و اداری در طبقه روی همکف در نظر گرفته شدند. باقیمانده بام مجموعه برای تبدیل به گلخانه هیدروفونیک برنامه ریزی شد. ـ